En İyi 10 Ücretsiz E-Kitap Uygulaması

En İyi 10 Ücretsiz E-Kitap Uygulaması

Kitapları seviyor ancak raf alanınız azalıyorsa, e-Kitaplar harika bir alternatif sunuyor. Rahat taşınabilirler, yer kaplamazlar ve her yerde tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik her yıl doğaya kazandıracağınız tüm ağaçlardan bahsetmiyoruz bile.

İşte sizin için en iyi e-kitap uygulamalarından bazıları:

1. Amazon Kindle

Ücretsiz e-Kitap uygulamalarından bahsederken, Kindle'dan bahsetmeden geçemeyiz. Şimdiye kadar en popüler kitap okuma uygulamalarından biridir. Romantizmden kurguya, kurgusal olmayan, tarihsel ve daha fazlasına kadar neredeyse tüm kategorileri kapsayan birçok ücretsiz kitap okuyun.

Monte Cristo Kontu gibi birçok klasik kitap tamamen ücretsizdir ve Kindle uygulamasıyla mobil cihazınızda veya masaüstünüzde okuyabilirsiniz. Hangi türden olursanız olun, sizin için bir kitap var ve hatta bağımsız olarak yayınlanan içerik de içeriyor. Uygulamada, yazı tiplerini, kenar boşluklarını, satır aralıklarını özelleştirebilir ve indirdiğiniz kitapları koleksiyonlar halinde düzenleyebilir, böylece okumak istediğiniz kitabı daha kolay bulabilirsiniz. 

Fiyat: Ücretsiz

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

2. Barnes & Noble tarafından NOOK

Barnes and Noble iki milyondan fazla kitap, dergi, çocuk kitabı ve gazeteye ev sahipliği yapan kendi e-kitap okuyucu uygulamasını (NOOK) sunuyor. NOOK, okumayı kolay ve konforlu hale getiren çeşitli özellikler sunar. Uygulama, aygıtlar arasında okunan son sayfayı otomatik olarak senkronize ederek kesintisiz bir okuma deneyimi sunan bir senkronizasyon özelliği sunar. Gece boyunca loş ışıkta okumak için parlaklığı da ayarlayabilirsiniz. NOOK uygulaması Android, iTunes ve Windows'ta kullanılabilir.

Fiyat: Ücretsiz

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

3. Wattpad

Wattpad, kullanıcı dostu ara yüzü olan basit bir e-kitap okuyucusudur. Okuyucularla birbirlerinin çalışmalarını tanıtan, takdir edip eleştiren bir tür topluluk haline geldi. Kendi çalışmanız için büyük konum elde edebilirsiniz ve aynı zamanda okuyucular çok sayıda kitaba ücretsiz olarak erişebilirler. Çevrimdışı erişim kullanılabilir. Okuma ilerlememizi farklı cihazlar arasında senkronize edebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

4. FB Reader

FB Reader, her tür cihaz için son derece özelleştirilebilir bir e-kitap okuyucu. Android, Linux, Mac OS X, Windows ve diğer platformlarda çalışan cihazlar için kullanılabilir. Okuma stilinize uyacak renkleri, yazı tipi yüzünü, boyutunu, animasyonlarını, yer imlerini vb. seçebilirsiniz. Basit bir görünüm sağlayan kitaplığınızı yazarlara ve başlıklara göre düzenler. Birkaç e-kitap formatını ve zip arşivlerinden doğrudan okumayı destekler ve 29 dilde yerelleştirilmiştir!

Google Play: İndir

 

5. Moon+ Reader

Moon + Reader kesinlikle en iyi e-kitap okuyucu uygulamalarından biridir. EPUB, PDF, MOBI, çoğu çizgi roman formatı ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli e-Kitap formatlarını destekler. Uygulama ayrıca ondan fazla tema, hareket kontrolü, otomatik kaydırma, EPUB3 desteği ve Dropbox üzerinden cihazlar arası senkronizasyon içerir.

Fiyat: Ücretsiz

Google Play: İndir

 

6. Bluefire

Bluefire Reader Android, iOS ve Windows cihazları için kullanılabilir. Uygulama, yer imi, vurgulama, sözlük arama, not alma, bağlamsal arama ve daha fazlasını içeren çeşitli özellikler sunar. Ekran ve okuma ayarlarını okuma gereksinimlerinize göre özelleştirebilirsiniz. Düşük ışıkta okumayı sağlayan Gündüz / Gece modu da mevcuttur. Bluefire, mevcut sayfanızın izlemesini kaybetmeden cihazlarda okuyabilmeniz için bir sayfa senkronizasyonu özelliği sunar. Bluefire ayrıca önemli metrikler sağlayan analitik hizmetler de sunar. Ayrıca, uygulama içi tarama ve okumayı kolay ve eğlenceli hale getiren bir indirme özelliği sağlar.

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

7.Scribd

Scribd, çeşitli türlerde 900'den fazla yayıncının 500.000'den fazla kitabından oluşan bir kütüphaneye sahiptir. Uygulama, özelleştirilebilir bir ekranın yanı sıra küratörlü editoryal koleksiyonlara, okuma geçmişinize ve çevrimdışı okuma için kitap indirme yeteneğine dayalı kişiselleştirilmiş önerilere sahiptir.

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

8.Kobo

Kobo e-Kitap okuyucu, sizi yeni bir sosyal okuma dünyasıyla tanıştıracak Reading Life adlı özel bir özellik sunar. Entegre Facebook özelliği ile alıntıları, notları paylaşabilir ve sosyal medyadaki kitapları tartışabilirsiniz. Kobo ile dört milyondan fazla kitaptan istediğiniz zaman, istediğiniz yerde okuyabilirsiniz. Kobo'nun ilginç başlıklardan oluşan devasa veri tabanı, her türlü okuyucunun ilgisini tatmin edecektir. Kobo uygulaması iOS ve Android cihazlarda kullanılabilir.

Fiyat: Ücretsiz

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

9. Aldiko

Aldiko Kitap Okuyucu, bazı ünlü e-Kitap okuyucu uygulamalarına mükemmel bir alternatiftir. PDF ve ePub formatındaki kitaplar için mükemmel bir e-okuyucu. Aldiko Kitap Okuyucu otomatik olarak bir kitabı kaydetmez ve bu nedenle bellek almaz. Ancak, uygulamanın okuma oturumlarınızı kaydetmesini istiyorsanız, kitabı sanal rafına koyacak olan kitabı içe aktarmanız gerekir. Aldiko, yazı tipi boyutunu, yazı tipi yüzünü ve arka plan ayarlarını okuyucunun ihtiyaçlarına göre ayarlamak için çeşitli seçenekler sunar. Aldiko, kapsamlı özellikleriyle harika bir okuma deneyimi sunuyor.

AppStore: İndir

Google Play: İndir

 

10. Issuu

Issuu, bağımsız içerik oluşturuculardan küresel markalara kadar herkesin dijital içeriklerini Dağıtma, Ölçme ve Para Kazanmalarını sağlayan bir dijital keşif ve yayınlama platformudur.

Mümkün olan en iyi dijital okuma deneyimini sunmakla birlikte, anında çevrimiçi içerik yüklemek, paylaşmak ve satmak için platform ve araçlar sunmaktadır.

Web site: İndir

 

E-kitap Uygulamalarının Avantajları

Dijital çağda, e-kitap okuyucu uygulamaları geleneksel basılı kitapların yerini almaya başlamıştır diyebiliriz. Artık Android veya İOS cihazınıza uygulamalar indirerek en sevdiğiniz kitabı akıllı telefonunuzda veya tabletinizde okuyabilirsiniz. E-Kitap uygulamalarından bazıları yüzlerce ücretsiz kitap bile sağlar. Bu uygulamalarla, istediğiniz bir kitabı hızla arayabilir ve hemen okumaya başlayabilirsiniz. Artık kitap satın almak için fiziksel mağazaları ziyaret etmek zorunda değilsiniz. 

Bir e-kitap, elektronik biçimde bir kitaptır. Bir bilgisayara, telefona, tablete indirilir ve ekranda okunur. Basılı bir kitap gibi numaralandırılmış sayfalar, içindekiler tablosu, resimler ve grafikler olabilir. İnternet üzerinden e-kitap satın almak ve indirmek çok basit ve kolaydır. Tam olarak başka bir ürün satın almak gibidir. 

Gördüğünüz gibi, zaten bilmeden e-kitap yayıncılığına dâhil olmuş olabilirsiniz. Bir e-kitap farklı formatlarda (PDF, EXE derlenmiş HTML sayfaları, PDA formatı) bulunabilir ve en çok kullanılan format epub'dır ve insanların genellikle pdf'yi okumak için epub formatına dönüştürmesi gerekir.

Bir okuyucu olarak, e-Kitaplar fiziksel kitapların sağlamadığı çeşitli faydalar sağlar. İşte fiziksel kitaplar yerine e-Kitap okumanın avantajlarına göz atalım:

1.) E-Kitaplar ile Tasarruf Edin

Bir e-Kitabın en büyük yararı nedir? Para tasarrufu sağlayan sihrini söylemek zorundayız!

Ortalama e-Kitap fiyatı son yıllarda önemli ölçüde düştü ve şimdi ortalama basılı kitap fiyatından daha uygun.

2.) Anında Memnuniyet

Akıllı telefonunuz, bilgisayar veya tablet cihazınız varsa, herhangi bir e-Kitabı hemen satın alabilir, anında cihazınıza indirebilir ve hemen okumaya başlayabilirsiniz!

3. Ulaşım Kolaylığı

Akıllı telefonunuzda, iPad'inizde veya e-okuyucu cihazınızda tam anlamıyla binlerce e-Kitap taşıyabilirsiniz! Bir sonraki seyahatinizde 20 tane basılı kitap taşımayı deneyin; bunu yapamazsınız. Ancak e-Kitaplar ile gittiğiniz her yerde yanınızda neredeyse sınırsız sayıda kitap taşıyabilirsiniz.

4. Okuma Yerinizi Senkronize Edin

Okumayı bıraktığınızda, e-okuyucu cihazınız kaldığınız yerden senkronize edilir. Tekrar okumaya başlamak için e-Kitabı açar açmaz sizi hemen bıraktığınız yere götürecektir. Bunu, okuma konumunuzu farklı cihazlarda senkronize ederek bile yapar.

5. Her Yıl 8 Milyon Ağaç Tasarruf Edin

Geleneksel basılı kitapların aksine e-Kitap okumanın en büyük faydalarından biri, tonlarca ağaç kurtarmasıdır.

6. Artık Kitap Saklama Sorunları Yok

E-Kitapların bir başka süper gücü de, yüzlerce ve en sevdiğiniz binlerce kitabı evinizde yer kaplamadan saklama yetenekleri.

Evinizde büyük bir kütüphane varsa çok sayıda kitap depolamaya hazırsınız. Ancak, bir bütçedeki veya küçük alanlarda veya şehirlerde yaşayan insanlar için e-Kitaplar, kitaplarınızı saklamak için ihtiyacınız olan alan miktarını azaltarak büyük bir fayda sağlar.

7. E-Kitaplar Aranabilir

E-Kitapların bu kadar kullanışlı olmasının bir başka nedeni de, bir kitapta ihtiyacınız olan her şeyi kolayca arayabilmenizdir.

Örneğin,  1.000 sayfalık bir tarih kitabı okuyorsanız, kitabın yalnızca bölümlerini hızlı ve kolay bir şekilde bulmak için "kitap" gibi anahtar kelimeler için bir arama yazabilirsiniz.

8. E-Kitap Yazı Tiplerinizi Özelleştirme

Bir e-Kitabı okuduğunuzda, yazı tipi ve boyutu tamamen özelleştirilebilir. Görme engelliler için, bir düğmeye dokunarak 30 boyutlu Arial yazı tipi veya daha büyük yazı tipinde okuyabilirsiniz. Bunu fiziksel bir kitapla yapamazsın.

Yukarıya tüm bu saydığımız yararların dışında tabii ki bir takım dezavantajlarını da es geçmemek gerekir. E-kitap okumanın zararları var mıdır? Sorusunun cevabına birlikte bakalım.

1. Sürekli Bir Ekrana Bakmalısınız

Bütün gün iş için ekrana bakanlar için bu çok büyük bir dezavantaj. Ekranlara çok uzun süre bakmaktan göz yorgunluğu oldukça büyük bir sağlık sorunu haline geldi.

Bunun dışında, kim sadece e-kitap okurken saatlerce bir bilgisayarın veya ekranın önünde oturmak ister ki? Kilo almanın yanı sıra, uzun süre oturmak kas gerginliğine, sırt ağrısına ve hatta yüksek kolesterol seviyesine neden olabilir.

2. Bir Cihaza İhtiyacınız Var

Bu, insanların en az %15'i için bir dezavantajdır. Bu rakam çoğu gelişmiş ülkede benzer veya daha yüksektir.

3. Pillere İhtiyacınız Var 

Bir cihazınız olsa bile, sadece piller şarj edildiğinde bu cihaza sahip olursunuz. İnsanların pillerinin yeterince sık bittiğini görüyoruz.

4. Dosyalarınızı Kaybedebilirsiniz

Dosyalarınızı yedeklemeyi unutabilirsiniz, kazayla kaybedebilirsiniz veya silebilirsiniz. Tabii ki aynı şekilde basılı kitapları da kaybedebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Bloglar

BAŞLAMAYA HAZIR MISINIZ?

Performans değerlendirme süreçlerinizi 3 adımda kolayca oluşturun ve yönetin

HEMEN DEMO TALEP ET