Denemeden Başarılı Olamazsınız!
Bu yazımızda sizlere en sevdiğimiz başarı hikayelerini yazmaya karar verdik, amacımız başarıya giden yolların nerelerden geçtiğini sizlere aktarabilmek.
Thomas Edison
Birinci sıraya Thomas Edison’un hayat hikâyesini koymamızın sebebi her başarısızlığın ardından Edison’un bir ders çıkarmasıdır. Edison lambayı icat etmeden önce 999 kez başarısızlığa uğramış fakat yılmamıştır ve 1000. girişiminde lambayı icat etmeyi başarmıştır. Başarısının ardından yaptığı açıklamada ise buluşunun çalışmadığı her seferinde bir lambanın nasıl icat edilemeyeceğini bulduğunu söylemiştir. Bu hayat hikâyesinde görüldüğü gibi başarısızlık olmadan başarının elde edilemeyeceği bizlere çok iyi örnek olmuştur.
Bill Gates
İlham veren başarı hikâyeleri listemize Bill Gates’i koymamak çok büyük eksiklik olurdu. Şuan yaşayan en iyi örneklerden biri olan Bill Gates’in bilgisayar yaratmaya dair hazırladığı bir projesinin bir firma tarafından reddedildiğini ve bu görüşmede işverenlerin Gates’in suratına dahi bakmadan hazırladığı projesini yüzüne fırlattıklarını biliyor muydunuz? Belki de bu Bill Gates bu başarısızlığı yaşamamış olsaydı bu başarı hikâyesini burada yazmamış olacaktık.
David Beckham
David Beckham futbol dünyasının ve magazin dünyasının popüler yıldızlarından bir tanesi 1975 yılında dünyaya gelen Beckham’ın babası mutfak tesisatçısı annesi ise kuafördü. Babası daha küçük yaşlarda onu maçlara götürür futbol sevgisi aşılardı. Çevresinde ne olacaksın diye soranlara verdiği yanıt kesin ve netti futbolcu olmak.. Daha 17 yaşında Manchester United takımına transfer olan Beckham 2004 yılında dünyanın en çok kazanan futbolcusu olmayı başardı. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise ‘’ne istediğini daha erken yaşlarda keşfetmesiydi’’
Steve Jobs
Steve jobs dünyaca ünlü marka Apple şirketinin kurucusu.Jobs’un hayatı tamamıyla zorluklarla geçti dersek yanlış söylemiş olmayız. Jobs, Apple şirketini ailesinin garajında bir arkadaşı ile kurmuştur. Şirketi 0 dan kurup bir çok başarı elde ettikten sonra halka açmaya karar verdiler. Şirket halka açıldıktan sonra Jobs ilk grafik kullanıcı ara yüzlü bilgisayar olan Macintosh’ü piyasaya sürdü. Bu başarısı bazı kesimler tarafından hazmedilmeyen Jobs kendi kurduğu şirketten bir süre sonra kovuldu. Bu olaydan sonra yılmayan Jobs kendi adında bir bilgisayar şirketi kurdu. Bu bilgisayar şirketi 1996 yılında Apple tarafından 402 milyon dolara satın alındı ve Steve Jobs tekrar Apple bünyesine katıldı. Steve Jobs şirkete tekrar döndükten sonra Apple şirketi inanılmaz büyümeler gerçekleştirerek dünyanın en değerli şirketi haline geldi.
İlginizi Çekebilir; İş Hayatında Edinmeniz Gereken 14 Yetenek